luni, 8 iulie 2013

Mirela si bagheta magica din bucataria fara foc

Mirela m-a lasat de multe ori cu gura cascata: de mirare, de admiratie, de bucurie. Nu este cazul sa scriu eu prea mult, bucurati-va mai bine alaturi de mine de o noua reteta a Mirelei din Medias:


"Un tort frumos facut asa:

blat: 2 cani migdale macinate, 2 cani fulgi nuca de cocos macinati, 2 portocale, cateva curmale inmuiate ( vreo 7) si putin din apa in care au fost inmuiate curmalele. totul mixat cu mixer cu lama S


am facut cateva albinute mici, in ideea ca va fi Bienenstich tortul asta, dar cum crema de seminte de floarea soarelui nu a iesit alba... ci colorata de curmale, am pus si pudra de roscove ( carob )

intindem blatul frumos, cu mana, pe farfurie presarata cu fulgi de cocos.


si facem
crema : o cana seminte floarea soarelui inmuiate peste noapte, 1 banana, 2 linguri carob, 1 baton vanilie, cateva curmale inmuiate, zeama de la o jumatate de lamaie, putina apa de la curmale, cat e nevoie sa putem mixa.

punem crema pe blat 

si acum
glazura: 7 curmale inmuiate, 7 curmale uscate, f putina apa de la curmalele inmuiate. mixam. mai punem apoi 2 linguri ulei de cocos ( topit pe calorifer). gata glazura. amestecam in ea fulgi de migdale, cam o cana.

glazura peste crema si il celebram cu flori, albinute... :)"




Un comentariu: