marți, 4 noiembrie 2014

Tarta cu mere

Tarta cu mere

Iubitori de toamnă aromată și rod,

Iată o tartă cu nuci și mere cu parfum viu  și cald, o plăcere!


Pentru blat:

O cană de nuci înmuiate câteva ore, o jumătate de cana de tărâțe de psyllium, 2 linguri semințe de in, o jumătate de cana de curmale fără sâmburi, inmuiate, 4 cuișoare, o linguriță praf de scorțișoară și puțină apă dulce de la curmale. Mirodeniile le râșnim împreuna cu tărâțele și semintele de in.
 Râșnim nucile. Amestecăm cu toate celelalte ingrediente date  prin blender și avem blatul.
Din acest blat întindem un cerc și îi ridicăm marginile ca sa formăm o tartă.
Am deshidrat  pe soba de teracotă încălzită doar cu flacăra de veghe. Se pot face si mai multe tarte mici care pot fi deshidratate pe calorifer. 
Sau și mai ușor dacă avem deshidrator.

Tărâțele de psyllium fac acest blat să fie chiar pufos.

Umplutura:
9 mere potrivite măcinate împreună cu 9 curmale înmuiate, ( am facut cu storcător manual reglat să nu sccoată tot sucul )  o linguriță  praf de scorțișoară, o lingură de tărâțe de psyllium măcinate ( sucul nu mai curge, amesecul este consistent) și o linguriță de ulei de floarea soarelui presat la rece pentru strălucire. ( ulei pentru dulciuri infuzat cu o păstaie de vanile păstrat într o sticluță la rece)
















Umplem frumos tarta și mai înfrumusețăm un pic.